-Reklama- Rowery - wybierz na Ceneo

Do czego to służy? Test dla ciężarnych

Świeżo upieczona mama dziś może liczyć na wiele udogodnień. Ciekawe, czy znasz je wszystkie? Zrób test i sprawdź, czy dobrze orientujesz się na wyprawkowym rynku.

-Reklama-

Ciąża to dla kobiety prawdziwa przygoda i poznawanie lądów do tej pory nieznanych. Także w kwestii akcesoriów dla mamy i dziecka. To czas, gdy dowiadujesz się o istnieniu wielu rzeczy, o jakich do tej pory nie miałaś pojęcia. Ten test pozwoli Ci się przekonać, czy na pewno o wyprawce wiesz wszystko. Czy znasz wszystkie przydatne akcesoria i wiesz, do czego służą? Sprawdź swoją wiedzę!

Test dla ciężarnych. Do czego to służy?

Poniżej zaprezentujemy Ci zdjęcia rozmaitych akcesoriów, które ułatwiają lub uprzyjemniają życie mamie. Zgadnij co to jest i do czego służy, zaznacz odpowiedź i na koniec sprawdź wyniki.

1. Co to jest?

A. Sterylizator na butelki

B. Podgrzewacz do chusteczek nawilżanych

C. Domowa lampa do naświetleń zwalczających żółtaczkę

2. Co to jest?

A. Kółko do pływania dla niemowląt

B. Podróżna poduszka pod głowę

C. Krążek do siedzenia po porodzie

3. Co to jest?

A. Gruszka do nosa

B. Urządzenie do ćwiczenia mięśni Kegla

C. Masażer pleców dla rodzącej

4. Co to jest?

A. Pojemnik na zużyte pieluchy

B. Podajnik mokrych chusteczek

C. Dozownik mleka

5. Co to jest?

A. Termofor na dziecięcy brzuszek

B. Żelowy kompres na piersi

C. Podgrzewacz pokarmu do mikrofalówki

6. Co to jest?

A. Monitor ruchu

B. Podgrzewacz pod materacyk

C. Masażer do pleców

7. Co to jest?

A. Opakowanie termiczne na butelkę

B. Saszetka na pieluszki

C. Mufka do wózka

8. Co to jest?

A. Termometr dla dziecka

B. Aspirator do noska

C. Wziernik do ucha

9. Co to jest?

A. Aspirator do noska

B. Balonik ułatwiający poród

C. Głośnik dopochwowy

10. Co to jest?

A. Suszarka na butelki

B. Wyciskarka do owoców

C. Zabawka dla dziecka

11. Co to jest?

A. Elektryczna niania

B. Tablet do wózka

C. Lusterko do obserwowania dziecka w samochodzie

12. Co to jest?

A. Kubek do mycia głowy

B. Lejek do mleka

C. Organizer na rzeczy do kąpieli

13. Co to jest?

A. Termometr do czoła

B. Urządzenie do znieczulania w porodzie

C. Detektor tętna płodu

14. Co to jest?

A. Adapter pasów bezpieczeństwa dla ciężarnych

B. Masująca mata do samochodu

C. Wkładka do nosidełka

15. Co to jest?

A. System zamków do torebek przechowujących ściągnięte mleko

B. Zabezpieczenie do gniazdek elektrycznych

C. Zawieszki do smoczka

Poprawne odpowiedzi:

  1. B
  2. C
  3. B
  4. A
  5. B
  6. A
  7. C
  8. B
  9. C
  10. A
  11. C
  12. A
  13. C
  14. A
  15. B

Zsumuj ilość poprawnych odpowiedzi i sprawdź, w której grupie się znajdujesz:

Jeśli miałaś 13-15 poprawnych odpowiedzi

Gratulacje! Twoja wiedza na temat wyprawki jest imponująca. Coś nam się zdaje, że lubisz wertować informacje na temat nowinek i gadżetów dla mam i dzieci. To świetnie, bo dzięki temu nic Cię później nie zaskoczy. Dobrze wiesz, jak ułatwić sobie życie! Możesz rodzić choćby jutro!

Jeśli miałaś 8-12 poprawnych odpowiedzi

Masz podstawową wiedzę na temat akcesoriów wyprawkowych i to wystarczy. Nie zaszkodzi jednak poznać nowinki i inne udogodnienia, bo mogą Ci się za jakiś czas przydać. Mimo wszystko, jesteś na dobrej drodze!

Jeśli miałaś 5-7 poprawnych odpowiedzi

Czyżbyś była na początku ciąży i jeszcze nie zdążyłaś odwiedzić sklepu z wyprawką? No to masz jeszcze trochę czasu, by nadrobić zaległości. Świat dziecięcych akcesoriów nie jest skomplikowany.

Jeśli miałaś mniej niż 5 poprawnych odpowiedzi

Nie do wiary! Na pewno spodziewasz się dziecka? Coś nam się zdaje, że temat wyprawki omijasz szerokim łukiem i nie czujesz potrzeby przygotowywania się na ten wielki dzień. No cóż, wierzymy, że etap szykowania się do tej ważnej roli dopiero nastąpi, a wtedy już żaden przedmiot nie będzie miał dla Ciebie tajemnic.

Zobacz jeszcze:

autor: Ania
Foto: pixabay.com

-Reklama-

Musisz przeczytać

Mamo, tato czy warto bankować krew pępowinową dziecka?

Dla każdego rodzica priorytetem jest zdrowie jego dziecka. Kompletując wyprawkę zwracamy uwagę na bezpieczeństwo i wygodę swoich pociech. Bezpieczeństwo jest kluczowe np....

BEZPŁATNY poradnik o rozszerzaniu diety plus KASZKA! ODBIERZ SWÓJ ZESTAW

Rozszerzanie diety dziecka to wcale nie jest proste zadanie! Z pomocą przychodzi BoboVita. Już dziś zamów swój DARMOWY...

Najlepsze polskie hotele z animacjami dla dzieci

W kraju kapryśnej i nieprzewidywalnej pogody urlop z dzieckiem może być wyzwaniem. Na szczęście są miejsca, w których nie ma nudy, nawet jeśli aura nie dopisuje. Zobacz najlepsze polskie hotele z animacjami. Tam twoje dzieci będą czuły się jak w raju.

Podobne artykuły

Komentarze

Jesteśmy też tutaj

236,433FaniLubię
12,800ObserwującyObserwuj
411ObserwującyObserwuj

Przeczytaj również

Jakie ćwiczenia warto wykonywać w ciąży?

Czas ciąży nie powinien być wolny od aktywności, szczególnie jeśli wcześniej nie byłaś typem "kanapowca". Nie wszystkie jednak ćwiczenia są wskazane w tym odmiennym stanie.

Joga dla kobiet w ciąży – zapisz się na bezpłatne zajęcia!

Joga to jedne z bezpieczniejszych zajęć dla kobiet w ciąży. Zarówno dla mamy, jak i dla dziecka. Oczywiście, zanim zaczniemy jakąkolwiek aktywność,...

9 ciekawostek o dzieciach urodzonych w lutym

Twój maluch urodzi lub urodził się w lutym? Sprawdź, co o twoim dziecku mówi miesiąc jego urodzin! Oto rzeczy, których nie wiedziałaś o dzieciach urodzonych w drugim miesiącu roku.

Mamo, tato czy warto bankować krew pępowinową dziecka?

Dla każdego rodzica priorytetem jest zdrowie jego dziecka. Kompletując wyprawkę zwracamy uwagę na bezpieczeństwo i wygodę swoich pociech. Bezpieczeństwo jest kluczowe np....

Mamy polecają Mamom – zagłosuj na produkt miesiąca!

Mamy wiedzą co dobre dla ich dzieci, dlatego rozpoczynamy głosowanie na produkt miesiąca. Weź udział w plebiscycie i wybierz produkt, który cenisz w macierzyństwie.