Konferencja ta odbędzie się 26 października 2019 w Poznaniu, na Międzynarodowych Targach Poznańskich.
Na konferencji występowali będą lekarze, dietetycy i specjaliści pozostałych zawodów medycznych, mogący pochwalić się bogatym dorobkiem naukowym i wieloletnim doświadczeniem w pracy z pacjentami.
Podczas konferencji odbędzie się 8 prelekcji merytorycznych, w tym 2 dotyczące diety w ciąży:
PRELEKCJA + WARSZTAT – 9 miesięcy – jak przejść zdrowo i bezpiecznie przez ciążę – aspekty diagnostyczne i żywieniowe
Prowadzący: mgr Monika Gackowska-Lisińska
- Jakie badania laboratoryjne warto wykonać u kobiet i mężczyzn planujących wspólnie ciążę?
- Przygotowanie dietetyczne do ciąży. Wpływ żywienia kobiety i stanu odżywienia przed ciążą na determinowanie zdrowia potomstwa.
- Programowanie metaboliczne potomstwa – czy istnieje związek pomiędzy dietą przyszłej matki a chorobami jej dziecka? Składniki pożywienia mające wpływ na przebieg ciąży i programowanie żywieniowe dziecka.
- Na czym polega racjonalna dieta „przyszłej mamy”? Dowiedz się w jaki sposób komponować jadłospis kobiet ciężarnych w zależności od okresu ciąży, jakie jest zapotrzebowanie na składniki odżywcze w diecie kobiety w poszczególnych trymestrach ciąży. Fakty i mity na temat niedozwolonych produktów dla kobiet w okresie ciąży.
- Niezbędna suplementacja w czasie poszczególnych trymestrów ciąży. Czy probiotyki są wskazane i bezpieczne w ciąży?.
- Mama wegetarianka – na jakie aspekty należy zwrócić szczególną uwagę podczas bilansowania jadłospisu „wege” mamy? Niezbędna suplementacja w czasie poszczególnych trymestrów ciąży.
- Zgaga, mdłości, uporczywe wymioty ciężarnych – rola diety i składników pokarmowych w redukcji dolegliwości.
- Case study.
Programowanie zdrowia dziecka a mikrobiota
Prowadzący: dr n. med. Anna Bartnicka
- Zmiany mikrobioty w ciąży – dowiedz się, w jaki sposób ciąża wpływa na mikrobiotę matki.
- Dowiedz się, jakie znaczenie ma odpowiednia dieta oraz stan mikrobioty jelit i pochwy w ciąży i po porodzie.
- Probiotyki a ciąża – czy ich stosowanie jest bezpieczne?
- Rodzaj porodu jako czynnik kształtujący mikrobom – wpływ probiotyków u dzieci urodzonych przez cesarskie cięcie, metody terapii dysbiozy jelitowej.
- Naturalne probiotyki i celowana probiotykoterapia w leczeniu i profilaktyce chorób występujących u kobiet ciężarnych.
Wraz z Redakcją czasopisma specjalistycznego o zdrowym odżywianiu FOOD FORUM, które jest organizatorem tego wydarzenia, chcielibyśmy umożliwić Państwu uczestniczenie w tym wydarzeniu na preferencyjnych warunkach:
Cena regularna za udział wydarzeniu: 599 zł netto
Cena dla użytkowniczek Mamy Mamom:
- Bilet dla 1 os.:
599 zł netto219 zł netto - Bilet dla pary:
599 zł netto399 zł netto - bilet grupowy: ustalana indywidualnie z Redakcją Food Forum (kontakt: [email protected])
Aby zapisać się na wydarzenie i skorzystać z ceny promocyjnej należy dokonać rejestracji na stronie: http://www.konferencjawarsztatowa.pl/a=86325/1&f=mamymamom
Zaznaczając opcję płatności na podstawie faktury pro forma oraz wpisując w polu UWAGI hasło: MAMY MAMOM